Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

11. dubna 2024

Poznejte tým TrustPay: Interview se Soní Kostanjevcovou, Risk Manager

autor: TrustPay
Sledujte nás:

Poznejte členy TrustPay týmu prostřednictvím našich rozhovorů.
Tentokrát jsme vyzpovídali Soňu Kostanjevcovú, manažérku rizika.

Proč ses rozhodla pro společnost TrustPay?

U mě byl tento proces troška jiný. Byla jsem hned po škole a moje taktika byla vzít první job, který přijde pod ruku a potom se rozhodnout, co bude dál. Společnost TrustPay mě oslovila iniciativně (na základě mého životopisu, který jsem měla na portálu Profesia) s otázkou, zda bych chtěla přijít udělat test z matematiky, tak jsem si řekla, že proč ne. Netušila jsem, že po testu přijde rovnou pohovor a najednou jsem už i podepisovala smlouvu.

Na jaké pozici aktuálně pracuješ a co tě na ní nejvíc baví?

Moje pozice se jmenuje risk manager a nejvíce mě na ní baví pravidelně se opakující agenda jako jsou týdenní/kvartální/pololeté reporty nebo i denní monitoring. Velmi zajímavé a přínosné jsou i naše denní risk meetingy, které míváme ve spolupráci s compliance oddělením (oddělením, které se zaměřuje na dodržování souladu s obecně závaznými právními předpisy, jakož is interními normami) a jejich cílem je posuzování nových klientů a rozhodování či jejich přijmout nebo nepřijmout do našeho portfolia. Příprava na meeting není vždy úplně jednoduchá, ale člověk se skoro vždy dozví něco nového a častokrát se v kolektivu i zasmějeme, což vždy oživí a zpříjemní den.

„I z pracovní oblasti máme každý své slabší i silnější stránky, které navzájem propojujeme, doplňujeme se a tím pádem tvoříme skvělý tým.“

 

Co si na své práci nejvíc ceníš a co je pro tebe aktuálně největší výzva?

Největší výzvou je pro mě získat parkovací stání na firemní parkovišti 😀

Pokud se však ptáš přímo na pracovní prostředí, tak dost velkou výzvou je pro mě zdokonalit se v SQL, jelikož je to velmi užitečný nástroj pro zpracování dat a excel už v mnohém nestačí (nakolik stále rosteme a dat neustále přibývá).

Na práci si nejvíc cením toho, že dělám back-office pozici. Jelikož zcela nepatřím mezi lidi, kteří umí vést oficiální dialogy a docela mě stresuje prezentování před množstvím lidí od počtu 2 a více, tak si cením toho, že se s takovým typem práce setkávám jen velmi nepatrně a tedy převážně komunikuji jen přes písemné kanály a interně v rámci firmy. Kromě toho si cením, že nikdo neřeší to, že chodím v mikině a dvoubarevných kalhotách – což v TrustPay na back-office odděleních není problém. Také si cením, že mám vlastní velký stůl, jsem v uzavřené kanceláři a mám k dispozici 2 velké monitory – tohle všechno mi vytváří vhodné pracovní prostředí, protože jsem typ člověka, který potřebuje k práci ticho a klid.

Jaké jsou tvé vztahy s kolegy v rámci firmy a jak hodnotíš firemní kulturu TrustPay?

Většinou jsem dosud měla na oddělení kolem sebe samých mužských kolegů a chlapi jsou z velké míry přizpůsobiví, co mi vyhovuje, takže já vnímám naše vztahy jako velmi dobré (hádám je to vzájemné :D) tím že nás není mnoho, vždy se umíme dohodnout na intenzitě topení i intenzitě klimatizace a rovněž iz pracovní oblasti máme každý své slabší i silnější stránky, které navzájem propojujeme, doplňujeme se a tím pádem tvoříme skvělý tým.

TrustPay team - interview with Sona

Jak vypadá běžný den na tvé pozici?

Na mé pozici mám 2 typy dní – když mám službu při denním riskovém monitoringu a když ji nemám. Pokud mám denní risk monitoring, dopoledne by se dalo nazvat rituálem.

V takový den ignoruji maily, tiketovací systém a pokud možno, tak i Teams zprávy od kolegů a věnuji se každodenní agendě, která spočívá v kontrole karetních transakcí a jiných proměnných, které na našem oddělení sledujeme za předchozí den případně víkend a následně za tím následuje schválení „merchant fundingu“, tzn. vyplácení peněz našim klientům. Toto vyplácení se děje v 10 hodin, takže se snažím nerozptylovat ničím jiným, abych v klidu stihla deadline.

Následuje příprava na denní risk meeting, který je standardně v 11 hodin. Příprava spočívá v prohlédnutí a zanalyzování stránek našich potenciálních klientů. Po meetingu následuje většinou polední pauza, po které pokračuji analyzováním nálezů z ranního monitoringu a případnou komunikací těchto nálezů s příslušnými odděleními (compliance, sales) a interní zaevidování nálezů. Když je denní agenda hotová a čas dovolí, věnuji se dále jiné agendě, kterou může být pravidelný reporting (týdenní, měsíční, kvartální, pololetní), případně ad hoc reportingu/analýzám s priorizováním těch, které mají stanoven deadline. Vedle toho řeším maily, tikety a případné požadavky kolegů. Ty se skládají z administrativní ale i analytické agendy.

Když nemám službu na risk monitoringu, tak ji mám na autorizačním monitoringu, který však není tak časově náročný, takže vedle něj se stihnu věnovat výše popsané agendě v širším rozsahu.

Máš nějaký zabavný moment z práce v TrustPay?

Jelikož jsem známá svou škodolibostí vždy se i zpětně ráda pobavím když si vzpomenu jak se kolega sedíc na židli opíral o opěradlo, které se zlomilo a on se v celé své délce natáhl pod stůl kolegyně, se kterou měl právě něco rozdiskutované. Naštěstí se mu nic nestalo a také se na tom dobře pobavili.

Mohlo by vás zajímat

Poznejte tým TrustPay: Interview s Vítem Hejlekem, Business Development Manager
Poznejte členy TrustPay týmu prostřednictvím našich rozhovorů. Tentokrát jsme vyzpovídali Víta Hejleka, Business Development Managera.
Economy
author: TrustPay
Poznejte TrustPay tým: Interview s Kristínou Kráľovou, Sales & Account Managerem pro lokální trh (Slovensko a Čechy)
V našich blozích vám představujeme šikovné členy TrustPay týmu. Tentokrát jsme vyzpovídali Kristínu Kráľovou, Sales & Account Managera pro lokální trh (Slovensko a Čechy).
Economy
author: TrustPay
Poznejte tým TrustPay: Interview s Michalem Lukáčkem, Specialista na platby
V našich blozích vám představujeme chytré členy TrustPay týmu. Tentokrát jsme vyzpovídali Michala Lukáčka, Specialisty na platby v TrustPay.
Economy
author: TrustPay