Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

20. dubna 2022

Poznejte TrustPay tým: Interview s Richardem Tésim, Deputy CEO

autor: TrustPay
Sledujte nás:

V našich blozích vám představujeme šikovné členy TrustPay týmu.

Aktuálně jsi jedním ze zaměstnanců, kteří jsou v TrustPay nejdéle. Jak vzpomínáš na své začátky?

TrustPay bylo mým prvním full-time zaměstnáním, do kterého jsem nastoupil před téměř 9 lety po absolvování vysoké školy. Začínal jsem jako operátor platebního styku – kontroloval jsem zůstatky na bankovních účtech, dělal jsem rekonciliace a nastavoval nové obchodníky na internetovém portálu.

TrustPay se tehdy jako první finanční instituce na Slovensku výrazně odlišovala od ostatních firem ze stejného odvětví. Musel jsem se naučit specifika našeho oboru, ale díky podpoře kolegů se mi relativně rychle podařilo zorientovat a po 2 měsících jsem byl jmenován zástupcem vedoucí na operátorském oddělení. Během dalších let jsem prošel vícero odděleními, až jsem se začátkem roku 2016 dopracoval do pozice Deputy CEO.

Ne každému se podaří vypracovat se do podobné pozice. Co myslíš, proč se to podařilo právě tobě?

Haha, dobrá otázka. 🙂 Vždy jsem se cítil dobře při vedení a organizovaní lidí. Spousty zkušeností jsem získal během studia, kdy jsem od svých 14 let vypomáhal v rodinném stolařství a časem řešil i management některých projektů.

Možná to zní divně, ale od té doby, co jsem byl v TrustPay poprvé povýšen, a to už po 2 měsících, jsem nabyl pocit, že jsme si s vedením firmy dobře „sedli“ a spolupráce nám fungovala opravdu skvěle. Vyzkoušel jsem vícero vedoucích pozic v rámci firmy, než jsem se dopracoval k té aktuální. Během té doby jsem došel k tomu, že mi nejvíce sedí interní vedení operativy a technologické části firmy, tedy to, co právě dělám. Front-office nebyl přesně můj šálek kávy.

„Naše práce se ale zefektivnila, a to, co tehdy dělali tři lidi celý den, dnes zvládne jeden člověk ještě během dopoledne.“

Jak se změnilo prostředí v TrustPay od té doby, co jsi do něj nastoupil?

V době mého nástupu jsme většinu věcí řešili manuálně a často v tištěné podobě. Naše práce se ale zefektivnila, a to, co tehdy dělali tři lidi celý den, dnes zvládne jeden člověk ještě během dopoledne. V rámci denní operativy a klientské agendy jsme prošli velkou automatizací a elektronizací. Zavedli jsme nové systémy pro optimalizaci a odstranili byrokratické procesy. Vytvořili jsme několik týmů specializovaných na různé produktové linie a namísto outsorcingu řešíme většinu věci in-house.

Jak vnímáš růst firmy za těch téměř 9 let, co jsi v TrustPay?

Od mého nástupu se zvětšily objemy zprocesovaných transakcí, firma se dostala z červených čísel do zisku a rozrostli jsme se i v počtu zaměstnanců.

trustpay team/trustpay tím - interview with richard

Má nárůst v počtu zaměstnanců vliv na firemní prostředí?

Z mého pohledu se nám i přes zvýšený počet zaměstnanců podařilo zachovat mimořádně přátelské prostředí a nehledě na pandemii se v něm nezměnilo téměř nic. Kolektiv je stále mladý, i když já už pravděpodobně patřím do skupiny, která ten průměrný věk zvyšuje.

Pověz nám něco konkrétního o své pozici. Co všechno v rámci TrustPay spadá do tvé kompetence?

Je toho víc. V rámci pozice Deputy CEO nesu v prvé řadě odpovědnost za zajištění každodenní operativy firmy, úspěšné zpracování plateb, za důsledné nastavení obchodních účtů v produkčních systémech a řešení problémů, které se během provozu popřípadě vyskytnou.

Zároveň má odpovědnost zahrnuje další významnou agendu v rámci firmy, a tou je kompletní IT agenda – od IT Security, přes IT support, IT infrastrukturu až po IT development. Jsem odpovědný za management těchto oddělení a za produktový a projektový management. Jakmile vznikne nápad na nový produkt nebo funkci již existujících produktů, rozvineme jej do detailnější formy a vymyslíme jeho integraci do našich služeb. Společně se CEO si stanovíme priority, které projekty se dostanou do developmentu, a následně celý projekt sledujeme během jeho vývoje, testování a nasazení do produkčního prostředí, kde jej naši klienti aktivně používají.

„Každý den čelím novým výzvám. Sám bych to nezvládl. Klíčem je, že mám pod sebou výborné kolegy a vedoucí týmů, na které se vždy můžu spolehnout a se kterými úzce spolupracuji.“

Zní to jako dost široká agenda. Jak efektivně řídíš tolik lidí a oddělení a dohlížíš, aby se projekty stihly včas?

Chvílemi to bývá celkem slušná výzva. 🙂 Znamená to řízení dohromady více než 60 lidí. Každý den čelím novým výzvám. Sám bych to nezvládl. Klíčem je, že mám pod sebou výborné kolegy a vedoucí týmů, na které se vždy můžu spolehnout a se kterými úzce spolupracuji. Každý úspěšně dokončený projekt nebo vyřešený problém je náš společný úspěch.

Určitě jsi zažil hromadu zajímavých příhod a spousty náročných situací. Vzpomínáš si na nějakou z nejbližší minulosti?

Za ty roky jich už pár bylo. Jednu z největších výzev jsem zažil během začátku pandemie. Když se v prosinci u nás jen začalo hovořit o novém viru v dálné Číně, tak začátkem března jsme už museli přesunout našich tehdy 70 zaměstnanců na home office. V TrustPay před pandemií nebyl home office zavedeným modelem, takže když najednou, ze dne na den, nemohli zaměstnanci sedět společně v jedné kanceláři, museli jsme během pár týdnů zařídit jejich kompletní přestěhování do jejich domovů a připravit je na práci na dálku a na spolupráci v rámci oddělení.

Kromě toho, že jsme museli zajistit organizaci práce, museli jsme na odděleních dbát na to, aby se vývoj našich nových projektů nezpomalil. Myslím, že to zvládáme velmi úspěšně. 😊

Zmínil jsi projektový management. Mohl bys vyjmenovat některé z posledních významnějších projektů, na kterých jsi pracoval?

Z posledních měsíců bych určitě rád uvedl naši práci na kompletním redesignu naší platební brány, kterou jsme našim obchodníkům představili 5. dubna. Taktéž bych mohl zmínit nové platební metody Aircash pro chorvatský trh a Sofort pro trh německy hovořících zemí a Belgii.

Můžeš nám prozradit některá z překvapení, která pro nás TrustPay chystá?

V blízké době budeme spouštět tzv. SEPA instant platby, které výrazně zjednoduší a urychlí akceptaci prostředků od zákazníků našich klientů přes bankovní převody v měně euro. Zatímco dosud jste přijímali SEPA platby standardně další pracovní den, nový produkt umožní přijmout SEPA platbu do 10 sekund. V kombinaci s jinými našimi stávajícími produkty, jako např. virtuální IBANy, umíme obchodníkům poskytnout velmi inovativní řešení. V následujících měsících představíme možnost akceptace plateb prostřednictvím peněženky PayPal a samozřejmě během tohoto roku přidáme do našeho portfolia také další nové platební metody, což umožní našim obchodníkům pokrýt větší trhy.

Samozřejmě chystáme také další překvapení, které včas odhalíme. 🙂 Naši klienti se mají nač těšit!

V čem vidíš sílu TrustPay v porovnání s ostatními platebními bránami?

Na úrovni nových produktů je to určitě flexibilita. Zatímco velkým bankám může vývoj a spuštění nových produktů trvat rok, s naším vývojem reagujeme na potřeby trhu řádově v měsících. Když přišla korona a došlo k uzavření kamenných prodejen, do 4 týdnů jsme byli připraveni poskytovat obchodníkům možnost akceptace plateb přes platební odkaz, tedy možnost přijímat peníze bez nutnosti technické integrace.

Dáváme si záležet na spokojenosti našich klientů a náležitě reagujeme na jejich připomínky. Dokážeme jim nabídnout platební účet ke správě jejich finančních prostředků včetně vydání předplacené karty (fyzické nebo virtuální) k tomuto účtu. No, a v neposlední řadě, naší hlavní devizou je stále se rozrůstající portfolio platebních metod, do kterého jsme jen během minulého roku přidali až osm nových platebních metod.

„Podařilo se nám vybudovat výborný kolektiv.“

Co bys poradil uchazečům, kteří mají zájem začít svou pouť v TrustPay?

Vzkázal bych jim, aby se nebáli výzev. Ze začátku mohou mít pocit, že je těžké se do své agendy zaučit, ale časem se do toho určitě dostanou a odměna osobních úspěchů je nemine. Vzhledem k tomu, že TrustPay není korporát, přátelské prostředí není jen prázdným výrazem v našich inzerátech. Podařilo se nám vybudovat výborný kolektiv. Poznáte zde lidi z každého oddělení a často komunikujete i s vyšším vedením firmy.

Zatraktivňujeme pracovní prostředí, přestavujeme prostory a nabízíme zaměstnancům mnohé pracovní benefity. S radostí přivítáme nové kolegy a budeme se těšit na vzájemnou spolupráci. 😊

Mohlo by vás zajímat

Economy
author: TrustPay
Poznejte TrustPay tým: Interview s Miroslavou Lipkovou, Director of Operations and Quality Assurance
Seznamte se a poznejte talentované členy TrustPay týmu v novém formátu na našem blogu – poznejte TrustPay tým. Vyzpovídali jsme naši šikovnou a vždy vysmátou Miroslavou Lipkovú, Director of Operations and Quality Assurance.
Economy
author: TrustPay
Poznejte TrustPay tým: Interview se Zuzanou Biskupičovou, vedoucí organizace a HR
V našich blozích vám představujeme šikovné členy TrustPay týmu.
Economy
author: TrustPay